|文章作者：Green 文章来源：高考英语网 点击数： 更新时间：2011-03-17||
I’m seventeen. I had worked as a box boy at a supermarket in Los Angeles. People came to the counter and you put things in their bags for them. And carried things to their cars. It was hard work.
While working, you wear a plate with your name on it. I once met someone I knew years ago. I remembered his name and said, “Mr Castle, how are you?” We talked about this and that. As he left, he said, “It was nice talking to you, Brett.” I felt great, he remembered me. Then I looked down at my name plate. Oh no. He didn’t remember me at all, he just read the name plate. I wish I had put “Irving” down on my name plate. If he抎 have said, “Oh yes, Irving, how could I forget you?” I抎 have been ready for him. There’s nothing personal here.
The manager and everyone else who were a step above the box boys often shouted orders. One of these was: You couldn’t accept tips(小费). Okay, I’m outside and I put the bags in the car. For a lot of people, the natural reaction(反应) is to take a quarter and give it to me. I抎 say, “I’m sorry, I can’t.” They’d get angry. When you give someone a tip, you’re sort of being polite. You take a quarter and you put it in their hands and you expect them to say, “Oh, thanks a lot.” When you say, “I’m sorry, I can’t,” they feel a little put down. They say, “No one will know.” And they put it in your pocket. You say, “I really can’t.” It gets to a point where you almost have to hurt a person physically(身体上) to prevent him from tipping you. It was not in agreement with the store’s belief in being friendly. Accepting tips was a friendly thing and made the customer feel good. I just couldn’t understand the strangeness of some people’s ideas. One lady actually put it in my pocket, got in the car, and drove away. I would have had to throw the quarter at her or eaten it or something.
I had decided that one year was enough. Some people needed the job to stay alive and fed. I guess I had the means and could afford to hate it and give it up.
1. What can be the best title for this text?
A. How Hard Life is for Box Boys
B. Getting along with Customers
C. Why I Gave up My Job
D. The Art of Taking Tips
2. From the second paragraph, we can infer that ________.
A. the writer didn’t like the impersonal part of his job
B. with a name plate, people can easily start talking
C. Mr Castle mistook Irving for Brett
D. Irving was the writer’s real name
3. The box boy refused to accept tips because ________.
A. customers only gave small tips
B. some customers had strange ideas about tipping
C. the store forbade the box boys to take tips
D. he didn’t want to fight with the customers
4. The underlined phrase “put down” in the third paragraph probably means ________.
A. misunderstood B. defeated
C. hateful D. hurt
1. C。通过全文可知，作者认为接受小费有助于互相理解，是一种礼貌行为；而经理不让收小费，使得作者很为难，得罪许多人，文章最后提出放弃这份工作，故应选 C。
2. A。文中第2段提及顾客之所以能叫出作者的名字，是因为他身上佩戴了写有自己名字的名牌。文中又有There is nothing personal here(在这里，没有任何个人的东西)。
3. C。由文中第3段第2句 One of these was: you couldn’t accept tips. 故应选 C。
4. D。文中第3段提及：如果你说“我确实不能接受你的小费”，这样会导致 It gets to a point where you almost have to hurt a person physically to prevent him from tipping you，故应选 D。引用地址:
|| 网站地图 | 关于我们 | 版权申明 | 设为首页 | 加入收藏 | 会员中心 | 取回密码 | 友情链接 | 用户留言 | 管理登录 ||