|文章作者：admin 文章来源：高考英语网 点击数： 更新时间：2011-07-26||
In college, Spring Break (春假) is usually associated with the beach, parties and sleepless nights, bringing about relaxation, free time and friends. Students who wish to spend their break doing something productive and rewarding, however, may choose to participate in the Alternative Break Program. It places college students in communities both at home and abroad.
The Program allows students to take part in various projects dealing with issues such as literacy (识字), homelessness and the environment. It includes helping kids with their lessons, raising money for families in need and collecting data for environmental research.
The hope is that, by getting themselves involved in different environments, students will have the opportunity to learn about members of communities and broaden their view. In turn, they will incorporate (融合) their experiences and lessons learned into their own communities. In a word, the Program aims to encourage students to be active citizens and engage themselves in making a difference in society.
In the spring of 2006, about 36,000 students in the
Samantha Giacobozzi, now director of the Program, has been on five alternative break trips herself, including trips to
The Program began in 1991. Today, it has become increasingly popular with college students in the
56. Who may choose to participate in the Alternative Break Program?(No mare than 10 words)
57. What is the aim of the Program? (NO more than 15 words)
58. What is the meaning of the underlined word “transformed” in Paragraph 5? (1 word)
59. What is Samantha’s attitude toward the Program? (No more than 10 words)
60. If you take part in the Program, which project are you interested in? And why? (No more than 25 words)
56. 答案：Students who wish to do something productive rewarding. 命题依据（见第1段）：Students who wish to spend their break doing something productive and rewarding, however, may choose to participate in the Alternative Break Program.
57. 答案：It is to encourage students to be active citizens and make a difference in society. 命题依据（见第3段）：In a word, the Program aims to encourage students to be active citizens and engage themselves in making a difference in society.
58. 答案：Changed. 命题依据（见第5段）：“I was a student who went on alternative break trips and had my life totally transformed by that experience,” she said. “Every year, we meet many students who have attended the Program. You can see changes in their life that are connected with their alternative break experiences.” 尤其是其中的see changes in their life这一信息，它告诉我们，参加过alternative break trips的人在他们的生活中会有changes。由于画线的词过去分词，所以此题的答案changed也要用过去分词。
59. 答案：She thinks highly of the Program. / She is in favor of the Program. / She holds a positive attitude toward the Program. 命题依据（见第5段）：Samantha Giacobozzi, now director of the Program, has been on five alternative break trips herself, including trips to New Orleans, India and Dominican Republic. 该信息告诉我们，Samantha已经参加过5次这样的旅游了，而且还是这个Program的主任（director），由此可知她对这个Program肯定是喜欢喜欢和支持。此题答案的主观性比较强，事实上，只要表示“积极”或“肯定”的态度都有可能是对的，如：She think it’s a great experience of changing one’s life. / She is thankful/grateful for the Program. 等。
60. 本题的主观性比上面一题更强，考生完全可以按照自己的想法来进行回答，根据文章第2段第1句举出的几个projects，我们也列举了几个句子，以供同学们参考：I am interested in helping kids with their lesson because education is important to them. / I want to raise money for families in need because they are poor and need our help. / I am interested in collecting data for environmental research because the environment should be protected. 等。
|| 网站地图 | 关于我们 | 版权申明 | 设为首页 | 加入收藏 | 会员中心 | 取回密码 | 友情链接 | 用户留言 | 管理登录 ||